Pagina's

vrijdag 2 augustus 2013

Drones

Amerika heeft ze. Israël heeft ze. Frankrijk en Engeland bouwen ze. Europa wil ze. Drones. Het nieuwste speeltje voor grote mannen die niet volwassen willen worden.
                Jij had ze vroeger ook. En als jij ze niet had, had je buurjongen of je neef ze wel. Radiografisch bestuurbare voertuigen. Nu worden met Drones onbemande vliegtuigen bedoeld, maar dat is gewoon de uitgebreide versie ervan.
                Een wedstrijdje in de straat met al je vrienden, met parcours en zelfverzonnen regels. De hoofdprijs? Eer en hoge ogen van al je vrienden. Nu is het niet anders. Een wedstrijdje met een vreemd land, kilometers ver weg, wie de meeste klappen kan uitdelen.
                Maar echte mannen zijn het niet. Voorheen gaf je een verse dreun. Nu stuur je een Drone. Voorheen hoorde je AU! Nu hoor je KABOEM! En niet alleen je tegenstander is weggevaagd, maar gelijk worden er hele buurten meegenomen. Onschuldige mensen, vrouwen, kinderen, bejaarden. En dat voor een stelletje laffe oude mannen die liever ruzie op afstand maken dan elkaar onder ogen durven komen.
                Dan is er uiteraard ook de underdog van de buurt. De jongens die niet mee mogen doen, maar dat maar al te graag zouden willen. De EU wil zijn eigen defensiemacht. Met zijn eigen ‘militair commando- en communicatiesysteem.’ Want anders horen ze er niet bij. Wie wil er nou aan de zijlijn toekijken terwijl de grote, stoere jongens zo’n plezier hebben.
                En dan heb je natuurlijk nog de slakers. De achterblijvers. Noord-Korea die onder het label suiker tweedehands wapentuig probeert te verschepen om zo toch nog ergens over mee te kunnen praten. Een soort Chiwawa die tegen een Bouvier staat te keffen.
                Laat je niet misleiden. Want ook de gewone man kan vanaf 100 euro zijn buren bespieden. Maak je liever niet direct ruzie met je buren? Koop een Drone. Heb je nog geen ruzie met je buren? Koop dan ook een Drone. Want wat is er irritanter dan dat iemand de hele tijd naar je zit te staren. En het past helemaal binnen de regels. Je buren zijn toch immers ook onschuldig?
                Even een opsomming van de regels: 1 je slachtoffers zijn onschuldig, 2 je bent niet zo volwassen als je eruitziet, 3 je hebt een uitgesproken vechtangst (dit is de nieuwe bindingsangst, verlatingsangst e.d.)
                Het is net als golven. Knikkeren voor oude mannen die niet willen bukken. Maar dat is zo passé. Drones zijn hot. Vliegen voor laffe oude mannen die niet durven vechten. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik lees graag ook jouw mening