Pagina's

donderdag 26 september 2013

Algemene beschavingen

Wat is de dresscode van Den Haag? Wat trek je aan in de Tweede Kamer? Gisteren waren de algemene beschouwingen. En ik moet je eerlijk zeggen, ik heb gekeken. En ik weet het nog steeds niet. Er was geen lijn in te trekken.
                Van fractievoorzitters (lijsttrekker) in een C&A pak tot fractievoorzitters in een Hugo Boss pak. Dames met grote stampers tot dames met parmantige hoge hakjes. Je zag pakken met stropdas, pakken zonder stropdas, pakken zonder jas. Keurige dames colbertjes tot verlepte oude shirtjes die nodig de prullenbak in moeten. En journalisten die eruit zagen of ze over alle kramen in de Albert Cuyp heen waren gerold en daarna linea recta de bus hebben genomen richting Den Haag.
                Is er dan helemaal geen kleding voorschrift in de Tweede Kamer? Mag je zomaar alles aantrekken wat je wilt? Zo ziet het er wel uit. Onze volksvertegenwoordiging ziet eruit als een allegaartje dat de weg kwijt is. Zou het iets betekenen?
                Het kroonjuweel is toch wel de SP. De heer Roemer daargelaten, maar de rest ziet eruit alsof ze zo van de bank achter de tv vandaan zijn geplukt met een zak chips nog op schoot. Het was schrikbarend. Staat deze partij niet voor normen en waarden. Het leken eerder wormen uit Naarden.
                En als tweede de PVV. Maar die wil ik verlof geven. Een leider met zulk haar geeft natuurlijk niet het goede voorbeeld. Al zou meneer Wilders in een luier binnenkomen. Je zou het verschil toch niet merken.
                Er zijn ook complimenten uit te delen. Al zijn ze schaars. Mevrouw de voorzitter bijvoorbeeld, Anouchka van Miltenburg, altijd keurig. Maar ook Marianne Thieme, partij voor de dieren, zag er netjes uit. Alleen schrik je als je hoger dan de schouders komt. Of misschien was zij wel geschrokken aan de kleur te zien.
                De dresscode is ver te zoeken. De samenwerking ook. Als dit een reflectie van de samenleving is dan zitten we inderdaad heel heel maar dan ook heel diep in een crisis.

                



            

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik lees graag ook jouw mening