Pagina's

woensdag 25 september 2013

Suzuki fruitvlieg

De suzuki fruitvlieg. Die naam spreekt tot de verbeelding. Is dit een vlieg die in een Suzuki rijdt? Is het een nieuw model van de autofabrikant Suzuki? Maar dat zou betekenen dat de nieuwste Suzuki fruitvlieg heet en wie wil daar nu in rijden. Of is het een nieuwe technische ontwikkeling, een drone van het merk Suzuki ter grootte van een fruitvlieg. Hoe cool is dat.
                Helaas, het is niets meer dan de naam van een Aziatische fruitvlieg die nu al Noord-Amerika en Zuid-Europa tergt en dit binnenkort ook van plan is in Nederland. Zijn volle naam is Drosophila suzukii.
                Door onze fantastische zomer heeft deze vlieg er een losbandig leven op na gehouden en zijn ze nu waarschijnlijk met z’n duizenden.
                Hij heeft het vooral gemunt op bessen, frambozen, bramen en aardbeien. En het laatste over chemische wapens is nog niet gezegd. Ook onze overheid zet zijn arsenaal in, genaamd: Spinosad. Zeg maar, de sarin tegen fruitvliegjes.
                Aardbeien staan erom bekend dat ze enorme gifzuigers zijn. Ze ontpoppen zich als ware ‘gifbommen’ als ze bestrijdt worden met sterke chemische middelen.
                Who dunit straks? De overheid (regime) zegt de oppositie (fruittelers) en vice versa.
                Maar vrees niet. De oplossing komt uit een onverwachte hoek. Geen VN resolutie, oftewel weer zo’n akkoord. Nee, gewoon good old Sesamstraat.
                Want gisteren dansten er nog een paar Aziatische vliegen in Sesamstraat, waarschijnlijk na de buit binnen te hebben gehaald. Waarna ze op miraculeuze wijze werden verjaagd door, jawel, geloof het of niet, een faun. Dit is een mythologisch wezen met de achterpoten van een geit of paard in dit geval en het bovenlichaam van een mens.
                Dus ik adviseer, of eet voorlopig geen aardbeien, het middel mag tot oktober gebruikt worden, of wacht tot er een faun voorbij komt.



                

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik lees graag ook jouw mening