Pagina's

maandag 30 september 2013

Superschool voor Cybercriminaliteit

Land, zee, lucht, ruimte. Het zijn allemaal bekende militaire doelwitten. Maar er is een nieuwe bij de collectie gekomen: cyber.
                Een lesje in cybercriminaliteit is niet duur, zo meld het RSA (internationaal beveiligingsbedrijf). Gemiddeld tussen de 50 en 100 euro voor een lesje in bijvoorbeeld creditcardfraude of hacken. En dat gewoon via het internet. Een cyberschool, kun je wel zeggen.
                De leraren bestaan uit doorgewinterde internetfraudeurs. Eerstegraads leraren dus. Geen Meester Wim die natuurkunde geeft, terwijl hij eigenlijk gymleraar is. Nee, #cybernerd@creditcardfraude@ismijnspecialisatie. Ons onderwijssysteem kan er nog wat van leren.
                Een nieuw concept binnen ons huidig onderwijssysteem is de superschool. Dit is een school voor kinderen van 2 tot en met 18 jaar, met peuter, basis en voortgezet onderwijs.
                Zie daar, de superschool voor cybercriminaliteit.
                De tweejarige Milan meldt zich aan, wordt achter de tablet gezet en wordt als eerste uitgebreid ingeleid in gewelddadige, brute computerspelletjes. Om spelenderwijs het vak te leren. Hij leert naast papa, mama en nee, ook zijn eerste scheldwoordjes en dreigementen. Zo wordt mama ‘my bitch’ en papa ‘homes’.
                Andere nieuwe woordjes zijn cyber attack, PRISM, fraude en anonimiteit.
                Op vierjarige leeftijd mag er waarschijnlijk voor het eerst gehackt worden. Vooral de computers van de eigen ouders zijn favoriet doelwit. Met deze gegevens kunnen er natuurlijk ook dreigementen worden uitgevoerd of in het beste geval scheidingen worden veroorzaakt om zo nog meer geld los te krijgen.
                Er kunnen ook bonussen worden verdiend met topscores van games en het kind dat het eerste de computer van de meester anoniem weet te hacken, mag een klas overslaan.
                Op het voorgezet onderwijs vinden de meest geavanceerd praktijken plaats. Doelwitten zijn het belemmeren van communicatie van overheidsinstanties, het verhandelen en witwassen van geld verdient met nucleaire en chemische wapens en het tegenhouden van schepen en vliegtuigen en andere hardware.
                Je kunt niet vroeg genoeg beginnen. Maar de Britse overheid komt met de tegenprestatie: de Joint Cyber Reserve Unit. Deze unit leidt mensen op om cybercriminelen tegen te gaan. It’s a war out there, in Cyberspace. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik lees graag ook jouw mening