Pagina's

vrijdag 13 september 2013

Knight Rider

‘KITT, where are you?’ Dit zei Michael Knight in zijn horloge, waarna KITT onmiddellijk aan kwam rijden. Klaar voor een nieuw avontuur.
                Vroeger wilde alle jongens zo’n auto. En ze wilden allemaal Michael zijn. Hoewel ik moet toegeven dat mijn broer liever MacGyver was geweest. Maar KITT (Knight Industries Two Thousand) was de droom van iedere jongen. Natuurlijk was er ook Herbie, maar wie wil er nou in een kever rijden. Dat was voor meisjes. De jongens hadden KITT. Of eigenlijk nog liever een Transformer zoals Megatron of Optimus Prime, maar je kunt ook teveel wensen.
                Toch is KITT dichterbij dan je denkt. Neem de auto die zichzelf kan besturen (Mercedes is hier o.a. hard mee bezig) en de smartwatch. Doe ze samen en je hebt KITT. Nu kun je uiteraard zelf een naam bedenken voor jouw eigen KITT, zoals de naam van je vriendin of je favoriete filmster of sportheld, maar straks rijdt iedere man in een Mercedes KITT. (klinkt een beetje als isolatie kit)
                Helaas zal de dagelijkse versie niet uitgerust worden met fantastische gadgets en wapens. Die moeten maar vervangen worden door sound installaties en internet, want dat hadden ze nog niet in de jaren tachtig. Kunnen we KITT toch nog een beetje aftroeven.
                En het denken zul je zelf ook moeten doen uiteraard. Behalve als je de TomTom aanzet, dan is het weer net echt. Maar of een denkende auto nou wel zo leuk is. Hé, je kruimelt op mijn bekleding. Of, nee, zou je dat nou wel aandoen, die kleur staat je totaal niet. Of erger nog, hij geeft voortdurend commentaar op jouw rijstijl. Met uiteindelijk de mededeling, als we zo gaan doen, dan ga je maar lopen. En dan wordt je, je eigen auto uitgegooid.
                Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om je auto te besturen met je Google Glass bril. Het enige nadeel is dan dat er ook nog allemaal e-mails voorbij komen of dat hij spontaan foto’s gaat nemen. Lijkt me niet fris als je net de auto voor je van iets te dichtbij bekijkt. Dat is zoiets als een dubbele bekeuring.
                Maar KITT komt eraan. Klaar voor weer een nieuw avontuur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik lees graag ook jouw mening