Pagina's

donderdag 12 september 2013

Nieuwe wetten afkraken mag

 Vanaf 2014 mag de gewone burger meedenken met nieuwe wetsvoorstellen en regelgeving. Op internetconsulting.nl kun je je voorkeuren en commentaar delen. Maar is dit nu een social media truc of is dit serieus?
                Dit betekent natuurlijk dat ook Sjaan uit de Jordaan al haar zorgen kan ventileren. En ook Dennis Doorsnee kan eindelijk zijn hart luchten. En hier is natuurlijk niets mis mee, maar het kan wel voor komische commentaren zorgen. Net als Idols en The X Factor door geen mens serieus genomen kunnen worden. Het grootste talent gaat er als eerste uit. Waarom? Omdat ondeskundige mensen gaan praten over iets wat hen eigen lijk helemaal niets interesseert. In het dagelijks leven hebben ze het ook nooit over zangtalenten of wie lijkt het meest op Madonna.

                Dus wij raseigen zeurkousen (en hiermee doel ik op de gemiddelde Nederlander) mogen op de rode knop gaan drukken. Komt een voorstel erdoor of niet? Draai jij je stoel om voor wijzigingswet kinderopvang 2013 of ontslagvergoeding 2013 of Wet uitwerking fiscale maatregelen Begrotingsakkoord 2013? Klinkt allemaal heel opwindend, nietwaar?

                En we mogen allemaal commentaar achterlaten op deze nieuwe site die, als het goed is, in 2014 in de lucht gaat. Ik stel mij hier iets bij voor zoals dit gaat in de App stores van Android of Apple, waar mensen hun ergernissen kunnen uiten over slecht werkende en gewoonweg waardeloze Apps. Dan krijg je commentaren als: Rampzalig-belachelijk!Of wat een bloedirritante wet. Dagelijks, soms meerdere keren per dag, moet ik hem opnieuw lezen en die onleesbare zinsconstructies lezen. Het nadeel is dat iedereen er gewoon helemaal uitgeknald wordt. Of als laatste: wat een trieste verplichte rot wet, hij is onoverzichtelijk en niets vergeleken bij de oude wet.

                De vraag is natuurlijk. Hoeveel waarden hebben dit soort commentaren? Zijn jan en alleman wel in staat om wetsvoorstellen en nieuwe regelgeving te becommentariĆ«ren?

                Het zal in ieder de nodige nieuwe taalgrappen opleveren. En daarvoor dank ik alvast minister Kamp.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik lees graag ook jouw mening